Kirándultunk a közelben – Bemutatkozik a Levendula Völgy Ozora

Kirándultunk a közelben – Bemutatkozik a Levendula Völgy Ozora

Kirándultunk a közelben – Bemutatkozik a Levendula Völgy Ozora

Bizonyára ismeritek a mondást, hogy minden okkal történik. Az emberek, dolgok, tárgyak, események, de még maga a természet is okkal vesz körül minket. Ahogy azt már többször olvashattátok, a VillaFarm az évek során hatalmas változásokon ment keresztül, ám van egy kedves történet mely egy virághoz köthető, és a VillaFarm megálmodójához, Szabó József-hoz. Az már a kezdeteknél biztos volt, hogy a telken óriási változtatásokat kell végrehajtani, hogy létrejöjjön a mai nyaraló, ám a munkálatok és tervezgetések alatt, Jocó felfigyelt egy akkor még számára ismeretlen virágos bokorra. Nem tudta mi az, de egy belső hang, és az apró lila virágok különleges illata azt súgta neki, hogy vigyázzon rá, és őrizze meg azt a bokrocskát. Utólag tudta csak meg, hogy ez a növény a hazánkban is oly nagy népszerűségnek örvendő levendula. Később a kert megtervezésénél már tudatos választás volt, hogy több helyre is ültessenek további levendula bokrokat, majd a VillaFarm logójának egyik legmeghatározóbb szimbólumává vált, ezzel is tisztelegve a kivételes és különleges virág felé.

A VillaFarm, mint a térség egyik kiemelt szereplője, fontosnak tartja bemutatni és megismerni más hasonló múltú és dinamikusan fejlődő Tolna megyei vállalkozást.
Legutóbb a szomszédos Ozorán található Levendula Völgy-et látogatták meg.

Szeretnénk pár mondatban bemutatni Nektek ezt a látogatást és magát a vállalkozást is:

Késő délután érkeztünk meg a Levendula Völgy parkolójába, ahol vendéglátóink egy pohár levendula szörppel üdvözöltek bennünket. Frissítőnket elfogyasztva elég volt az orrunkat követni, egy dombon felsétálva tárult elénk a látvány, festői szépségű, páratlan illatú, dús levendula bokrok ameddig a szem ellát. A 2012-ben vásárolt területen 2013 óta folytatnak levendulatermesztést. Kitartó és alázatos munkájuknak köszönhetően, saját szaporító anyagból folyamatosan növelik a levendula terület nagyságát. Mára már több levendula virágból készült különböző termékeket, levendula párnákat, ajándéktárgyakat tudnak vásárolni a Völgybe ellátogatók. Az egyik legnépszerűbb jelenleg a „Szedd Magad” levendula szüret, itt lehetőségünk van helyben vásárolt papír tasakokat megtölteni csodálatos illatos csokrokkal. A sokoldalúságáról ismert növény tökéletes kiegészítője lehet otthonunk dekorációjának, de egyre többen használják illóolajként, vagy akár édességekbe, kozmetikumokba. Jelenleg 9 fajta levendulát termesztenek, és nagyobb részt tovább értékesítik más cégeknek. Hosszútávú céljaik között szerepel egy saját feldolgozó üzem, egy vendégház és egy nagyobb parkoló kiépítése, – mesélt terveiről ottlétünkkor a büszke tulajdonos.

Még javában tart a levendula szüret, ha tehetitek mindenképp látogassatok el Hozzájuk, nem csak a táj szépsége miatt, de nagyszerű kreatív helyszín lehet akár fotózáshoz is.